Proiectul este primul dupa o pauza de patrua ani, jumatate dintre candidati fiind femei.

La 30 de ani de la prima plecare a unei femei americane in spatiu, Sally Ride (care a incetat din viata anul trecut), NASA a anuntat numele a 8 "recruti" pentru urmatorul program spatial. Printre cei 8 se afla si 4 femei, una dintre acestea fiind prima care a zburat pe un avion de vanatoare dupa o pauza de 20 de ani.

Cei 8 au fost alesi din 6.000 de candidati care au aplicat pentru acest "job" anul trecut, numarul fiind al doilea record "de audienta" in istoria agentiei spatiale americane. Numarul de aplicanti este foarte mare si pentru ca din 20011 nu s-a mai inregistrat nicio misiune in spatiul extraterestru in afara de "navetele" catre Statia Spatiala Internationala.

NASA a dat publicitatii numele celor 8 "finalisti": Josh Cassada si Victor Glover (piloti pe portavioane) Tyler Hague (din US Air Force) Christina Hammock (de la National Oceanic and Atmospheric Administration), Nicole Aunapu Mann (cadru militar al US Marines) Anne McClain (fost pilot de elicopter), Jessica Meir PhD (profesor la Harvard University) si Andrew Morgan (absolvent al scolii militare West Point). NASA sustine ca noii candidati pot fi primii oameni care ajung pe un asterorit sau pe Marte pana la finalul acestei decade.
 

Share articol: