A mai ramas putin timp pana cand Planeta Rosie va primi vizita pamantenilor

NASA a anuntat ca vrea sa trimita oameni pe Marte in 2035, insa planul este complicat si e nevoie de ajutor din partea economiilor puternice ale lumii, informeaza dailymail.co.uk.

Omul de stiinta Ellen Stofan a prezentat, in cadrul unui eveniment din Marea Britanie, planurile agentiei spatiale americane si a anuntat ca peste 20 de ani oamenii vor atinge in premiera relieful Planetei Rosii.

NASA a creat deja in acest scop asa-numitul SLS (Space Launch System), capabil sa transporte pe orbita incarcaturi de pana la 130 de tone. Noua racheta va fi folosita pentru a transporta astronauti la bordul Statiei Spatiale Internationale si pentru a-i ajuta pe oameni sa exploreze limitele indepartate ale Sistemului Solar.

La misiune va ajuta si capsula Orion, care va putea sa transporte in spatiu pana la sase astronauti. Cele doua "inventii" ii vor ajuta pe oameni sa aterizeze in viitor pe suprafata planetei Marte, inainte de a se intoarce pe Pamant. 

In mai, NASA a prezentat elementele de garderoba esentiale ale unui prototip de costum spatial ce ar putea fi purtat de astronautii care vor realiza prima calatorie spre planeta Marte.

Share articol: