Un grup de investitori germani testeaza la Hanovra un nou model de jetpack, unul cu aripi, pregatit sa concureze cu avioanele de agrement.

Skyflash, un jetpack la care lucreaza Fritz Unger si prietenii sai, se poate lua la intrecere cu avioanele usoare, avand in vedere ca viteza acestuia depaseste 300 de km/h, inaltimea la care se poate ridica fiind de cel putin 7.000 de metri. Modelul, testat la Hanovra, este diferit de precedentele, fiind primul care are aripi.

Inginerii s-au inspirat de la anvergura condorului, pasarea cu cea mai mare deschidere a aripilor, pasarea care isi poate schimba "forma" aripilor pentru a exploata cat mai eficient conditiile atmosferice. Jetpack-ul in lucru este propulsat de un motor diesel atasat unui fuselaj, numit "WingBody', in care sunt incorporate computerul de bord precum si celelalte componente electronice.

Controlul aparatului de zbor se face prin miscarea corpului, mainile si picioarele fiind, de altfel, si "trenul de decolare". Skyflash este dotat si cu parasura pentru siguranta pilotului.

Share articol: