Agenția Spațială Europeană are un proiect ambițios, care ar putea transforma satelitul Pământului în cel de-al optulea continent al planetei noastre.

Proiectul ESA presupune construirea unei rețele de sateliți pe orbita Lunii, acesta urmând să fie primul pas în colonizarea Lunii.

În timp, cu ajutorul acestei rețele de sateliți, parte a proiectului Moonlight, oamenii vor putea beneficia de infrastructura necesară pentru a construi orașe chiar pe suprafața Lunii.

Mai multe companii britanice au primit deja o finanțare de peste 2 milioane de lire sterline, ca să analizeze cum s-ar putea concretiza acest ambițios plan.

Una dintre companiile implicate în proiectul Moonlight este Surrey Satellite Technology, care va furniza sateliți și servicii de comunicații, scrie Daily Mail.

Și NASA intenționează să reia explorarea Lunii: dacă totul va decurge conform planurilor, mai mulți astronauți vor ajunge pe satelitul nostru natural peste doar 3 ani, în cadrul misiunii Artemis.

Pentru ca noile misiuni selenare să aibă însă succes, este esențial să existe mai întâi un sistem sigur, funcțional, de comunicare și navigare pe orbita satelitului.

În acest fel, navetele spațiale vor putea circula în siguranță, iar în timp aceste călătorii între Lună și Pământ vor deveni o rutină.

Agențiile spațiale vor să construiască și observatoare radio pe partea întunecată a Lunii, pentru o comunicare mai rapidă cu Pământul, care va ușura inclusiv operarea de la distanță a roverelor care vor explora Luna.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: