John Mankins, un fost inginer NASA, lucreaza la o noua metoda prin care umanitatea si-ar putea obtine o treime din energia necesara direct din spatiu.

Omul de stiinta a fost insarcinat de NASA cu misiunea de a gasi o posibilitate de folosire a panourilor solare in spatiu si de trimitere apoi a energiei colectate pe Pamant, potrivit Daily Mail, citat de stirileprotv.ro

Avand aceasta misiune in minte, Mankins a dezvoltat un satelit prototip, SPS-ALPHA, care are forma unui pahar de cocktail si este compus din mii de panouri solare, care se vor si misca pentru a capta cat mai multa energie solara posibil.

In functie de fondurile de care proiectul va dispune, satelitul ar putea fi lansat pana in 2025.

"Un singur satelit cu panouri solare ar putea livra o treime din energia necesara Pamantului", a spus Mankins.

Potrivit omului de stiinta, panourile solare vor capta energia solara si o vor transmite pe Pamant sub forma de microunde.

Aceste microunde ar urma sa fie receptionate apoi de centrale electrice de pe Pamant.

"Daca va avea succes, acest proiect va face posibila constructia unor platforme imense cu zeci sau mii de elemente, capabile sa furnizeze zeci sau mii de megawati", a adaugat John Mankins.

Energia solara disponibila in spatiu este de miliarde de ori mai mare decat nivelul folosit pe Pamant, iar transportul acesteia este vazut de mult timp drept o solutie pentru problemele energetice de pe planeta noastra.

Share articol: