Au fost luat 3 posibilitati, in functie de marimea asteroidului.

Un asteroid nu trebuie sa fie urias pentru a provoca daune considerabile. Cel cunoscut sub numele de Chicxulub care a dus la disparitia dinozaurilor se estimeaza ca avea un diametru de 9.6 kilometri in diametru. Poate parea mult pentru un asteroid, insa avand in vedere dimensiunile Terrei, este micut.

Insa care ar fi sansele ca un asteroid sa loveasca Terra? Iata ce spun cei de la NASA: "Zilnic, Terra este bombardata cu mai bine de 100 de tone de praf si particule de dimensiunea nisipului. Cam o data pe an, un asteroid de dimensiunile unui autoturism loveste atmosfera Pamantului, creeaza o bila de foc si ia foc inainte sa ajunga la suprafata pamantului.

Cam la fiecare 2000 de ani, un meteorit de dimensiunea unui teren de fotbal loveste Pamantul si provoaca daune semnificative in acea zona. Iar la cateva milioane de an, apare un obiect suficient de mare pentru a ameninta civilizatia existenta pe Terra. Craterele de pe Terra, luna si alte planete au dovezi ale acestor intamplari".

Cei de la Business Insider prezinta efectele devastatoare pe care le-ar avea un asteroid care ar ateriza in mijlocul orasului New York City. Sunt prezentate 3 cazuri, in functie de dimensiunea asteroidului.

 

 
Share articol: