O idee iesita din comun poate salva planeta noastra in cazul unui posibil impact cu un asteroid.

Asteroizii sunt un fel de bombe cu ceas ale Universului, capabile sa afecteze sau sa distruga planete. Un astfel de corp ceresc a dus la disparitia dinozaurilor si, in februarie anul acesta, mai multe bucati de roca ce au intrat in atmosfera au creat panica in Rusia.

Oamenii de stiinta cauta de mult timp solutii pentru a reactiona intr-o astfel de situatie, iar acum exista un proiect simplu si ingenios a carui imagine este insusi Apophis, mai exact actorul Peter Williams care joaca rolul acestui personaj cu nume de asteroid in Stargate.

Ideea cercetatorilor este sa lanseze o nava spre un asteroid periculos si sa il vopseasca intr-o anumita culoare, astfel inca Soarele sa-l impinga de pe orbita lui amenintatoare. 

Momentan oamenii de stiinta fac teste pentru a vedea cum anume poate fi folosita aceasta idee. Toti cei care vor sa salveze lumea sunt invitati sa contribuie cu donatii pentru ca acest proiect sa poata fi pus in practica.

Cei care vor oferi 10 dolari, vor avea numele lor la bordul navetei. Pentru 20 de dolari, vei avea numele nu doar in naveta, ci si pe site. Deja, la 100 de dolari se ofera toate acestea, plus un recipient cu praf meteoric vechi de 4,5 miliarde de ani. La 200 de dolari, primesti un meteorit, pentru 500 de dolari te suna insusi Apophis, iar daca donezi 1.000 de dolari poti lua cina cu el.

Mai multe informatii, pe site-ul proiectului.

Share articol: