Imaginile au fost captate de Mars Reconnaissance Orbiter, nava spatiala care studiaza Planeta Rosie de pe orbita acesteia.

Nava spatiala Mars Reconnaissance Orbiter, care studiaza suprafata Planetei Rosii de la inaltime, a descoperit cateva structuri vulcanice asemanatoare cochiliilor melcilor. Diametrul acestora este de aproximativ 30 metri.

Cochiliile s-a format ca urmare a modului in care lava iese la suprafata planetei si au fost vazute in regiunea Elysium. Astfel de structuri de dimensiuni mai mici au fost intalnite si pe Pamant, in cateva locuri, insa ele n-au fost vazute pana acum si pe Marte.

Descoperirea a aparut in urma unei cercetari care viza cu totul altceva. Oamenii de stiinta doreau sa afle daca a existat vreodata apa in zona vulcanica Elysium a planetei Marte. Fotografiile realizate de camera High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) de la bordul Mars Reconnaissance Orbiter i-au luat insa prin surprindere pe cercetatori.

La un moment dat, unul dintre oamenii de stiinta de la Arizona State University a descoperit ceva suspect si a marit contrastul imaginilor. Apoi a facut zoom. Asa au iesit la iveala acele cochilii vulcanice. Dupa ce au studiat cu atentie imaginile, cercetatorii au descoperit ca in total exista 200 de astfel de formatiuni vulcanice.

Sursa: dailymail

Share articol: