Google a început experimente interesante cu tehnologii de ultimă generație, care vor transforma radical dispozitivele portabile.

Gigantul american face cercetări secrete despre noi tehnologii, scrie CNET. Unul dintre cele mai interesante proiecte este tatuajul inteligent, care transforma pielea de pe corp într-un touchpad temporar.

Noua tehnologie se numește SkinMarks și este dezvoltată de Google în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Saarland din Germania.

SkinMarks este un plasture dotat cu senzori, care se aplică pe piele și poate citi răspunde la gesturi asemeni unui ecran de telefon. Spre exemplu, reacționează la mișcări de tipul apăsare sau swipe.

În acest fel, interfața va fi mult mai ușor, mai natural de utilizat, pentru că este mai simplu să ne atingem brațul decât să folosim un aparat special, precum telefonul.

Google lucrează și la un alt proiect: noii ochelari inteligenți cu lentile holografice 1D Eyeware, succesorul Google Glass.
Noul gadget va avea funcții de realitate augmentată, dar va arăta și foarte bine.

Ochelarii vor fi conectați la un smartphone cu Android, care va transmite notificările pe lentilele holografice.
Fiecare tip de notificare (pentru e-mail, hartă sau calendar) va avea un cod de culoare diferit, pentru a fi mai ușor de recunoscut.

Tehnologia este similară cu cea folosită pe Google Glass, la care compania a renunțat în 2015.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:


Share articol: