Telescopul James Webb a ajuns la orbita sa finală, după o călătorie impresionantă prin spațiu, de peste un milion de kilometri. 

Segmentele principale au fost deja plasate în pozițiile lor, iar odată cu sosirea telescopului la destinația finală putem aștepta nerăbdători primele imagini. Ele vor ajunge la astronomi în vară. În următoarele luni aceștia vor trece la alinierea tuturor proceselor care sunt necesare pentru ca infrastructura să funcționeze la capacitate maximă.

Orbita telescopului este crucială pentru misiunea sa, deoarece oferă o perspectivă de mare amploare, neobstrucționată a spațiului, dar și o poziție care permite instrumentelor să funcționeze la potențial maxim. Telescopul va studia felul în care s-a dezvoltat Universul folosind lumină cu infraroșu și oferind date care nu ar putea fi obținute cu un telescop de pe orbita Pământului, precum Hubble.

Sosirea acestuia și instalarea în poziția finală este o veste foarte bună pentru NASA, mai ales că vorbim despre un proiect cu o valoare de 10 miliarde de dolari. Telescopul James Webb este considerat „succesorul spiritual” al lui Hubble, iar așteptările pentru acesta sunt extrem de mari. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: