Sâmbătă noaptea un asteroid de dimensiunea Empire State Building a trecut foarte aproape de Pământ. 2000 QW7 este un corp ceresc cu o suprafață de peste 2000 de metri, mai mare decât Burj Khalifa din Dubai sau Shanghai Tower. 

„Acești asteroizi au fost ținuți sub observație încă de la începutul anilor 2000, iar orbita lor este extrem de bine cunoscută. Acest corp ceresc a trecut la 14 distanțe lunare de Terra, adică aproximativ 3,5 milioane de kilometri, dar asteroizi mai mici trec tot timpul la această distanță față de planeta noastră”, a declarat Lidley Johnson, oficial NASA, citată de ABC News. 

„Asteroizi mari trec pe lângă Pământ de câteva ori pe an și reprezintă o amenințare doar dacă se estimează că, într-adevăr, ar putea intra în contact cu planeta noastră”, a mai spus aceasta pentru ABC News. 

NASA susține că monitorizează peste 20.000 de astfel de corpuri cerești care ar putea crește în dimensiuni. În fiecare săptămână, 30 de asteroizi sunt identificați de Agenția Spațială Americană. 

Share articol: