Asteroidul, cat 3 autobuze supraetajate, vine cu 53.000 km/h si va trece pe langa Terra la o distanta mai mica decat cea Pamant - Luna.

La ora 21:07 GMT, ora 23:07 ora Romaniei, asteroidul se va afla cel mai aproape de planeta noastra, la o distanta mai mica de 350.000 de kilometri, care reprezinta a noua parte a distantei dintre Pamant si Luna. Oamenii de stiinta exclud riscul unei coliziuni cu Terra, potrivit Mediafax.

Acest asteroid, care are un diamentru de circa 30 de metri, va oferi pasionatilor de astronomie un spectacol impresionant, intrucat va putea fi vazut foarte clar cu ajutorul unui telescop pentru amatori. Virtual Telescope Project si reteaua Slooh vor furniza imagini in direct si in timp real cu acest asteroid, care a fost denumit 2014 DX110.

"Practic, un asteroid necunoscut si nedetectat pare sa loveasca planeta noastra si sa provoace daune si victime cam o data la fiecare secol, asa cum s-a intamplat pe 20 iunie 1908 si pe 15 februarie 2013", a declarat Bob Berman, astronom implicat in proiectul Slooh.

"In fiecare secol, un asteroid masiv ne loveste - din fericire, impactul se produce in ocean sau in zone nepopulate, precum Antarctica", a adaugat acelasi cercetator.

2014 DX110 este un asteroid din clasa Apollo, care reprezinta corpuri ceresti ale caror orbite se intersecteaza cu aceea a Terrei.

Share articol: