În 2015, peste jumătate din energia Scoției provenea din surse regenerabile, fiind vârful de lance al Europei în ceea ce privește trecerea la energia regenerabilă. 

Acum, un club de noapte din Glasgow adoptă o abordare inovatoare a sustenabilității, transformând căldura corpului dansatorilor și a spectatorilor de la concerte în energie termică. SWG3, un complex cu mai multe locații care găzduiește o gamă largă de evenimente - de la spectacole live și petreceri tematice până la mici recepții și expoziții de artă - acum se mândrește cu un ring de dans care stochează căldura corporală a oaspeților pentru utilizare ulterioară. Sistemul se numește Bodyheat și a fost creat de start-up-ul de energie geotermală TownRock Energy, informează MyModernMet.

„Când începi să dansezi, în ritm mediu, pe Rolling Stones de exemplu, s-ar putea să generezi 250W", a declarat fondatorul TownRock Energy, David Townsend, pentru BBC. „Dar dacă ai un DJ și îi face pe toți să sară, ai putea genera 500-600W de energie termică".

Această inițiativă de energie curată va permite localului să spună adio energiei obținută prin gaz, reducând emisiile de carbon cu aproximativ 70 de tone de CO2 pe an. În timp ce directorul general al SWG3, Andrew Fleming-Brown, a descris Bodyheat ca fiind un experiment, având în vedere că un sistem convențional de încălzire sau răcire ar fi costat aproximativ 10% din cele 600.000 de lire sterline investite în Bodyheat, aceștia estimează că vor recupera fondurile în cinci ani prin reducerea facturilor la energie. În plus, acest sistem va ajuta complexul să ajungă la o amprentă de carbon neutră până în 2025.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: