Fondatorii BioNTech, compania de biotehnologie care a încheiat un parteneriat cu Pfizer pentru a dezvolta o injecție eficientă de ARN mesager (ARNm) împotriva COVID-19, susțin că un vaccin împotriva cancerului ar putea fi disponibil pe scară largă în următorul deceniu.

„Da, simțim că un leac pentru cancer, sau pentru a schimba viața pacienților cu cancer, este la îndemâna noastră", a declarat profesorul Ozlem Tureci în timpul unui interviu în cadrul emisiunii „Sunday with Laura Kuenssberg" de la BBC.

Vaccinul împotriva cancerului, care ar urma să se bazeze pe descoperirile realizate de oamenii de știință în timpul dezvoltării injecției COVID-19, ar putea fi disponibil pe scară largă în doar opt ani, a declarat profesorul Ugur Sahin.

„Credem că acest lucru se va întâmpla înainte de 2030", a declarat acesta pentru Kuenssberg.
Speranța vine din faptul că un vaccin aflat în prezent în curs de dezvoltare ar putea antrena organismul să recunoască și să atace cancerele folosind tehnologia ARNm.

„Scopul pe care îl avem este acela de a ne putea folosi de abordarea vaccinului individualizat pentru a ne asigura că, imediat după operație, pacienții primesc un vaccin personalizat, individualizat, și inducem un răspuns imunitar prin care celulele T din corpul pacientului să poată cerceta corpul pentru celulele tumorale rămase și, în mod ideal, să elimine celulele tumorale", a explicat Sahin.

BioNTech s-a concentrat inițial pe dezvoltarea tehnologiilor bazate pe ARNm pentru o abordare specifică pacientului în tratamentul cancerului, potrivit The New York Times.

Tureci a declarat că experiențele lor de lucru în secțiile de oncologie, în calitate de medici tineri, frustrați de faptul că nu puteau oferi tratament pacienților oncologici, i-au condus spre activitatea lor în domeniul cercetării în domeniul cancerului.

Acea muncă a fost motorul pentru dezvoltarea injecției COVID-19. Întrebați fiind dacă mai există vreo șansă ca vaccinul împotriva cancerului să nu funcționeze, fondatorii BioNTech au răspuns că, cel mai probabil, nu. „Tot ceea ce am învățat despre sistemul imunitar și despre ceea ce realizăm cu un vaccin împotriva cancerului arată, în principiu, activitatea clară - putem induce acele celule, le putem dirija."

Tureci a spus că rămâne de văzut cum vor folosi medicii alte tipuri de intervenții medicale în combinație cu vaccinul și ce mai trebuie modificat pentru a se asigura că pacienții se vindecă.

„Fiecare pas și fiecare pacient pe care îl tratăm în cadrul acestor studii privind cancerul ne ajută să înțelegem mai multe despre ceea ce avem de înfruntat și despre cum să abordăm acest aspect", au concluzionat aceștia. 

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: