O rachetă spațială cu un nou tip de motor i-ar putea duce pe oameni pe Marte în jumătate din timpul de care e nevoie în acest moment. 

Aeronava este construită pe baza unui motor cu propulsie nucleară realizat de Rolls-Royce, care a intrat într-un nou parteneriat cu Agenția Spațială Britanică. Astfel, inginerii speră că acest nou tip de motor i-ar putea ajuta pe astronauți să ajungă pe Planeta Roșie în trei-patru luni, de două ori mai repede decât pot ajunge cu o rachetă propulsată de un motor chimic.

Parteneriatul dintre cele două entități va aduce împreună echipe internaționale de cercetători pentru a explora felul în care energia nucleară poate fi folosită pentru a „revoluționa călătoria în spațiu”, arată guvernul britanic. Graham Turnock, șeful Agenției Spațiale Britanice, a precizat că utilizarea puterii nucleare va schimba întreaga raportare a omenirii la spațiul cosmic, oferindu-ne posibilități uriașe de explorare a Universului.

Guvernul UK speră că energia nucleară va putea oferi aeronavelor energia de care au nevoie din ce în ce mai mult pe măsură ce se îndepărtează de Soare și nu mai pot utiliza resursele pe care acesta le oferă.

Rolls-Royce a conceput tehnologia cu propulsie nucleară folosită deja de 60 de ani de flota subacvatică regală, iar compania speră ca, mai departe, să construiască și câteva reactoare modulare terestre, pentru a ajuta și la satisfacerea cererii de electricitate a populației.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: