Iata niste imagini excelente realizate in urma unui experiment care poate aduce beneficii importante

Cercetatori de la Universitatea din Exeter si de la RSPB au instal camere foarte mici pentru a vedea viata din perspectiva gastelor de mare. Imaginile au fost inregistrate ca parte a unui program de monitorizare pe insula Grassholm de pe coasta Pembrokeshire. Conservatorii cred ca rezultatele pot ajuta pentru a ajuta la protejarea speciilor din Tara Galilor.

"Pasarile marine isi petrec majoritatea vietii la distanta de cuiburi si sunt dificil de studiat" explica Dr Steve Votier de la University of Exeter's Environment and Sustainability Institute. "Aceasta camera ajuta foarte mult sa le analizam comportamentul cand sunt departe de colonie, de exemplu ne ajuta sa investigam cu o acuratete mai mare cat de mult depind de restul stolului si cum interactioneaza cu alte pasari cand sunt deasupra marii" a mai spus Dr Votier, cel care a petrecut ultimii 8 ani monitorizand pasarile pentru rezervele rezerva RSPB de pe insula Grassholm, cea care are cea mai mare colonie din lume cu putin sub 40.000 de perechi.

"Camerele mici sunt folosite alaturi de un GPS care ne permite sa urmarim obiceiurile pasarilor si sa masuram cat timp zboara, se hranesc si se odihnesc" a explicat Dr Bolton de la RPSB.

Echipa a reusit sa puna camere mai multor pasari si imaginile le-au aratat cum zboara prin colonii aglomerate, precum si celebrele salturi in viteza pentru a prinde pesti

"Aceste informatii pot sa raspunda si la intrebari stiintifice si la intrebari conservatoare si poate contribui la stabilirea unei zone de conservare in Tara Galilor" a mai spus Dr Bolton

Vezi aici imaginile

Share articol: