Gadgetul are sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean si ecran de 7 inch

Noul Fonepad de la ASUS, o tableta cu ecran de 7 inch capabila sa joace si rolul de smartphone 3G, a ajuns in Romania. Gadgetul are sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean si procesor Atom Z2420 de la Intel. Acest dispozitiv a fost conceput de ASUS in ideea ca utilizatorii folosesc telefonul mai mult pentru navigarea pe Internet, Social Media si muzica decat pentru a efectua apeluri de voce, dupa cum arata studiile.

ASUS Fonepad are toate caracteristicile unei tablete de 7 inch. Cantareste doar 340 de grame, are 10,4 mm grosime si o autonomie de pana la 9 ore. Procesorul cu care este echipat este un Intel Atom Z2420, care ii permite gadgetului sa fie performant si sa consume putin.

ASUS Fonepad este fuziunea dintre un smartphone HD si o tableta de 7 inch cu modul 3G integrat (Anca-Alexandra Rotlein, Country Product Manager ASUS)

Aparatul poate fi folosit ca telefon, ducandu-l pur si simplu la ureche sau utilizand casti. El se vrea un produs de granita la pret atractiv, destinat consumatorilor care vor un gadget care sa fie si telefon si tableta in acelasi timp, pentru care sa plateasca un singur abonament.

Ecranul IPS, cu un unghi de vizualizare de 178 de grade si imagini clare chiar si in lumina exterioara, are o rezolutie HD de 1280x800p si este sensibil simultan in 10 puncte. 

ASUS Fonepad are 16 GB de memorie flash si slot pentru carduri microSD de pana la 32 de GB, pentru spatiu de stocare suplimentar.

Modelul disponibil in Romania are o singura camera video, de 1,2 MP, pentru videoconferinte. Cei de la ASUS au luat aceasta decizie pentru a asigura un pret mai mic.

Gadgetul are o multime de aplicatii ASUS, intre care SuperNote lite, pentru recunoasterea scrisului de mana si a schitelor, sau WebStorage Office Online, pentru documente compatibile Microsoft Office. Utilizatorii primesc si 5 GB de stocare in ASUS WebStorage.

ASUS Fonepad este deja disponibil in Romania, in marile magazine de profil, la pretul de 1.100 RON.

Share articol: