Compania Huawei, renumita petnru produsele ei ieftine, vine acum cu MediaPad, prima tableta echipata cu Android 3.2 Honeycomb

Se da o tableta cu ecran de 7 inci si care ruleaza Android. Are aproape 11 mm grosime si 390 de grame.

Raspuns gresit, nu este Galaxy Tab de la Samsung, nici iPad. Este noua tableta de la gigantul telecom chinez, Huawei. MediaPad, pe numele ei.
 
Daca am fi rai, i-am spune shanzhai . Totusi, pana cand MediaPad nu va incapea pe mainile cu trei gherute ale lui Master Yoda, ne multumim sa spunem ca asemanarile cu Galaxy se opresc aici.

Ca orice "inventie" chinezeasca, tableta de la Huawei depaseste in specificatii "sursa de inspiratie". Sistemul de operare Android 3.2 Honeycomb ruleaza pe un procesor dual-core de 1,2 GHz de la Qualcomm.

Nu stim inca nici cat RAM, si nici ce capacitate de stocare va avea tableta. Stim, insa, ca pe partea de multimedia va sta foarte bine: 2 camere, cea principala de 5 megapixeli, iar cea frontala de 1,3 MP si, asa cum era de asteptat, un port HDMI. Restul specificatiilor sunt "standard": WiFi, 3G, suport pentru Flash 10.3, aplicatii social media si filme Full HD.

Acestea fiind spuse, nu putem decat sa asteptam tranzitia MediaPad-ului de pe Facebook  in magazine. Diferentele fata de tabletele consacrate nu ii pot asigura succesul pe o piata deja foarte competitiva. Deci, reteta succesului, ca si in cazul multor produse Huawei, nu poate fi decat pretul, de care depinde marirea sau decaderea lui MediaPad. Deocamdata suma la care poate fi cumparata tableta nu a fost facuta publica.

Share articol: