Microsoft ar putea intra intr-o competitie stransa cu Apple pe nisa tabletelor accesibile.

Compania ar putea lansa o linie mai ieftina a tabletelor Surface, intrand astfel in concurenta cu noile iPad.

Informatia provine de la o sursa anonima, dar care ofera detalii interesante. Daca zvonurile se vor adeveri, decizia ar putea fi o lovitura pentru Apple.

Noile tablete accesibile ar putea costa aproximativ 400 de dolari si ar urma sa fie lansate in a doua jumatate a acestui an.

Gadgeturile vor avea margini rotunjite, ecran de 10 inci si porturi USB-C, scrie Daily Mail. Ca dimensiune, noua linie de tablete se va apropia foarte mult de un iPad standard, care are ecran de 9,7 inci.

Spre deosebire de modelul superior, Surface Pro, noile tablete ieftine vor fi mai usoare, iar bateria va tine doar 4 ore.

Potrivit Bloomberg, noile tablete vor fi disponibile in versiunile cu 64GB spatiu de stocare, respectiv cu 128GB. Ambele vor avea conexiune LTE si vor functiona cu sistemul de operare Windows 10 Pro.

Alaturi de tabletele accesibile, Microsoft va lansa si un pachet mai ieftin de accesorii, care va include tastatura, mouse si stylus.

Microsoft nu a confirmat deocamdata nicio informatie despre lansarea unei tablete ieftine. Nu trebuie sa uitam insa ca a mai vizat nisa aceasta a tabletelor low-cost in 2012, cand a lansat Surface RT, la pretul de 499 dolari.

Modelul nu a mai fost produs insa incepand cu anul 2017. Din acel moment, Microsoft a pus accentul pe linia Surface Pro, versiunea premium, care este si mult mai scumpa. 

Deocamdata Apple sta mult mai bine la vanzarile de tablete. Acestea i-au adus companiei peste 20 de miliarde de dolari in ultimele luni, in timp ce modelele Surface au insemnat vanzari de numai 4,4 miliarde de dolari.

Apple a lansat in aceasta primavara un model mai ieftin de iPad, care costa 329 dolari si are specificatii foarte bune: procesor A10 fusion, camera foto de 8MP, baterie care tine 10 ore, conexiune LTE, senzor TouchID.

Share articol: