Tableta isi continua lupta cu PC-ul clasic, pe care l-a trimis de pe locul intai la coada clasamentului de vanzari. Noile aparitii se pregatesc sa desfiinteze si ultimele avantaje ale calculatorului cu care am crescut. 

Au de acum tastaturi detasabile si sisteme de operare tot mai usor de folosit. Nu mai putin de opt tablete noi suporta deja Windows 8, iar acesta e doar inceputul. Si Samsung ofera deja 3 modele.

Apple nu participa la nici un targ, insa iPad face spectacol prin accesorii. Companiile specializate fac bani buni de pe urma pasiunii utilizatorilor.

Zona tabletelor Android inseamna anul acesta mai putina performanta, dar preturi record... de mici.

Preturile sunt mici pentru ca nu au taxe si adaosuri comerciale. Pana in magazinele de la noi si-ar tripla valoarea prin vama, TVA si costurile de garantie.


Primele tablete romanesti cu procesor dual-core

Tableta Aria de la Evolio

Este o tableta Android performanta, bazata pe un processor dual-core de 1,5 GHz, cu o memorie RAM de 1 GB si ecran IPS. Noua tableta de la Evolio este ultraplata, avand o grosime maxima de 9.9 mm, si foarte usoara, cu o greutate de numai 460 gr.

Aria este echipata – in premiera in Romania – cu cel mai performant procesor ARM disponibil, Amlogic 8726 MX, un procesor cu o performanta de peste 7500 DMIPS. Din punct de vedere al memoriei, Aria dispune de 1 GB RAM, stocare tip Flash iNAND de 16 GB (memorie interna) si slot MicroSD care permite extinderea capacitatii de stocare pana la 32 GB.

Ecranul IPS (In Pane Switching) dispune de un sistem diferit de aliniere a cristalelor lichide pentru a obtine o reproducere semnificativ mai precisa a culorilor si unghiuri de vizualizare excelente. Aria poate rula filme QFHD (Quad Full High Definition) la 3840 x 2160 px si dispune de un port infrarosu pentru telecomanda. In plus, Aria are preinstalata aplicatia “Evobook”, ce confera acces la sute de eBook-uri in limba romana din libraria virtuala Evolio.

Tableta ARIA se gaseste deja in magazine la pretul de 999 lei.

Tableta AllDro 3 Speed DUO de la Allview

Alldro 3 Speed DUO este un model care se adreseaza atat segmentului business, cat si celui de consumer (Small Office - Home Office). Tableta utilizeaza sistemul de operare Android, Ice Cream Sandwich si are un display IPS HD LCD de 9,7 inch, proportionat 4:3, care ofera unghiuri de vizibilitate bune.

Alldro 3 Speed DUO este dotata cu doua camere foto, un procesor Dual-Core de top, care se bucura de apreciere la nivel mondial, la 1,5 GHz, si o memorie RAM de 1GB, astfel incat sa te poti bucura de cele mai noi aplicatii, de performante imbunatatite, un timp de raspuns redus si navigare rapida pe internet.

http://youtu.be/LgfY8nBmw6U

Sursa: StirileProTv

Share articol: