Adolescenti cu minti sclipitoare care vor sa schimbe lumea s-au adunat la Bran, intr-o tabara de tehnologie. Sunt veniti de la scoli din toata tara.

Printre inventiile propuse de ei se afla un tricou cu baterii solare la care poate fi incarcat telefonul mobil si roboti care sa lucreze in locurile unde oamenii ar fi in pericol.

In clasele taberei Tech School, fiecare a venit cu ce are mai bun.

Andrei este elev in clasa X-a la un liceu din Bistrita si de ceva timp lucreaza la un robot utilitar. Este doar un prototip, dar se gandeste la ceva mai mare.

Vrei sa afli care sunt cele mai noi inventii din tehnologie? Exploreaza www.techschool.ro

Asta pentru ca l-a impresionat un film despre explozia de la Cernobal, unde multi multi oameni au murit dupa ce au fost obligati sa participe la operatiunile de langa reactor.

"Oamenii erau fortati, soldatii erau fortati sa indeparteze acele deseuri. Da, s-au folosit si atunci roboti, dar nu la o scara foarte mare.", a declarat Andrei Covali, un participant.

La randul sau, Costin a venit cu o idee ecologica: un tricou cu panouri solare, folosit pentru incarcarea telefonului mobil.

"Foarte usor de utilizat cand mergi pe munte, cand nu ai acces la energia electrica. De ce sa nu ne usuram viata ? Ce rost are sa consumam atata curent, atatia bani si sa mai si poluam?", spune Costin Costea, un alt participant.

Raluca isi doreste sa comunice mai bine si mai repede cu prietenii ei pe internet, insa lipsea o aplicatie care sa o ajute.

Vrei sa afli care sunt cele mai noi inventii din tehnologie? Exploreaza www.techschool.ro

"Mai demult incercam sa gasesc un site pe care sa urmaresc cu o prietena clipuri pe care chiar vroiam sa i le arat in real time, cum se zice, atunci cand pun eu pauza sa apara si la ea. Si pe tot internetul, e foarte greu de crezut, nu am gasit asa ceva. Atunci mi-a venit ideea de ce sa nu-l fac eu daca nu l-a facut nimeni?", a declarat Raluca Vacaru, si ea participanta la TechSchool.

Cei 20 de participanti din intreaga tara nu au platit nimic pentru aceasta tabara. La sfarsit, cei mai buni dintre ei vor fi premiati.

"La final se vor alege cateva idei care vor fi implementate, va exista un premiu special o tabara la NASA in 2013. Acolo vor experimenta alaturi de specialistii NASA.", spune Emilia Ursachi, organizator tabara,

Tabara de tehnologie de la Bran se afla la prima editie dar organizatorii spera sa atraga si-n urmatorii ani cei mai talentati tineri.

Vrei sa afli care sunt cele mai noi inventii din tehnologie? Exploreaza www.techschool.ro

Share articol: