Cand unii copii sunt preocupati mai mult de jocurile pe calculator si desenele animate, un baiat de 13 ani din Anglia a reusit sa ajunga in spatiu.

Alexander Forsythe are numai 13 ani, dar varsta nu l-a impiedicat sa ajunga in lumea celor mari care exploreaza spatiul.

Baiatul, de o inteligenta cu adevarat sclipitoare, a realizat un satelit pe care l-a trimis in spatiu si care odata intors il va ajuta sa studieze informatiile obtinute despre puterea soarelui, culese cu ajutorul senzorilor instalati de acesta pe satelit. Senzorii, de dimensiunea unor mingi de tenis de masa, au fost trimise in spatiu cu ajutorul unui balon cu heliu, scrie Daily Mail.

In prezent, Alexander studiaza la Academia Bede din Blyth, Northumberland si a fost numit inginerul anului, apucand sa lucreze alaturi de absolventi ai universitatii din Newcastle, pentru ca impreuna cu acestia sa construiasca Pong-sat, propriul sau satelit oferit ca premiu de Universitate.

Intra in lumea celor mai sclipitoare minti, pe www.techschool.ro

Scopul sau este sa calculeze si sa compare diferentele benficiilor dintre panourile solare montate pe pamant fata de cele montate in spatiu.

"In spatiu ai lumina mai buna, dar energia mai mare poate fi oprita de temperatura mai scazuta de acolo."

"Pong-sat trebuia sa contina un cicrocip si senzori capabili sa testeze si masoare fluxul solar pe un dispozitiv nu mai mare de o masa de ping-pong."

"Satelitul a fost ridicat pana la marginea atmosferei de un balon meteorologic care atunci cand se sparge trimite satelitul inapoi pe pamant. Abia astept sa primesc rezultatele.", spune pustiul de 13 ani.

"Chiar a fost distractiv sa lucrez cu studenti mult mai mari decat mine. Nivelul lor de cunostinte in matematica era destul de ridicat si mi-a fost putin dificil sa tin pasul cu ei. Iubesc tot ce inseamna electronica si sper ca intr-o zi sa am si eu diploma in inginerie.""Pana acum am reusit sa-mi fac singur propria placa de circuite si un dispozitiv care reuseste sa scoata sunetul unui motor cu aburi pe care il poti introduce intr-un mode de tren."
, mai spune acesta.

Insa nimic din ceea ce a facut nu ar fi fost posibil daca scoala nu il ajuta cu dotarile sale:

"Facilitatile din scoala mi-au dat oportunitatea sa-mi fac o baza automata de date pentru astmul meu. Acest dispozitiv inregistreaza toate informatiile legate de ultimul meu atac si ma ajuta sa imi dau seama ce anume imi provoaca crizele.", a mai declarat Alexander Forsythe.

Lectorul de la Universitatea din Newcastle a confirmat geniul acestui copil: "In mod normal lucram cu elevi de minimum 16 ani, dar el cand a venit la noi avea 12 ani si a excelat imediat, a inceput sa lucreze cu absolventi de 20 de ani.", a spus Alton Horsfall.

"Este fantastic ca a reusit sa trimita un satelit in spatiu si se simte bine deja la Universitate.", a declarat si mama acestuia, Nikki.

"Alenxader are o intelegere incredibila asupra ingineriei electronice de la o varsta foarte frageda. Este uimitor cand te gandesti ca a pus un satelit in spatiu. Este greu de imaginat ce ar putea sa faca in momentul in care va ajunge un adult.", a spus si directorul adjunct al Academiei Bede, Alan Corner.

Mai multe despre lumea inventiilor, afla pe www.techshcool.ro

Pe YODA.ro poti gasi cele mai noi si tari programe de downloadat. Pe YODA ai liber la download AVG AntiVirus FREE 2013

Share articol: