Vis atunci, realitate acum, jocurile au avut succes tot timpul. Fie ca jucai X si 0 in 1952, sau Grand Theft Auto IV cu 60 de ani mai tarziu, in 2012, experienta si dorinta de a de a intrat in competitie este aceeasi.

Nebunia jocurilor virtuale a inceput in 1952, cand Alexander S. Douglas, un profesor de informatica foarte cunoscut de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie si-a indeplinit visul de a realiza un joc pe calculator. EDSAC se numea calculatorul de pe care Douglas a realizat jocul X si 0, iar marimea lui era egala cu cea a unui dulap urias.

Mai tarziu, in 1961, 3 studenti de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au realizat, pe un PDP-1, jocul Spacewar! (foto), care s-a avut mare succes timp de cativa ani.

In 1980, grafica jocurilor incepea sa devina foarte importanta. Adventure, proiectat de Will Crowther in 1976 si inbunatatit de Don Woods in 1977, a fost inceputul jocurilor complexe.

Tot in 1980, jocurile deveneau deja hobby-uri. Apare revista Computer Gaming World, in care utilizatorii calculatoarelor faceau review-uri la jocuri si schimb de informatii. Microchess, un joc de sah, uimea pe toata lumea cu vanzarile sale: peste 50.000 de copii cumparate in toata lumea.

De atunci si pana acum, domeniul a evoluat fantastic. Doom, primul joc care avea nevoie de un calculator puternic pentru a rula, este acum indragit doar de nostalgici. In anii 1980, cei care doreau sa-l joace aveau nevoie de un procesor la frecventa de 7 MHz. Acum, Need For Speed Most Wanted 2012 cere minimum 3 GHz.

 

Jocuri pe care sa le incerci astazi

Crysis 2 urmeaza linia unui thriller politic american. Jucatorul este numit Alcatraz si este membrul unei echipe de elita trimisa in New York pentru a salva orasul de mai multe creaturi. Misiunea este data de un profet, eroul primului joc, Crysis 1.

Pentru un joc de genul FPS, actiunea este destul de plauzibila. Spre deosebire de primul joc, totul se petrece intr-un oras, iar Alcatraz este trimis sa extermine personajele negative cu arme proaspat inventate. Un lucru important in joc este armura nano, care primeste multe upgrade-uri pe parcurs. Ea poate deveni invizibila, facand drumul printre inamici foarte usor sau poate deveni foarte rapida in caz ca Alcatraz trebuie sa fuga sau sa sara cladiri si garduri.

In unele scene din joc Alcatraz, poate conduce masini Hummer H2 echipate cu munitie sau tancuri pregatite de cel mai mare razboi. Un minus la acest joc este grafica, deoarece nu putem observe mari diferente intre Crysis 1 si acest Crysis 2.

Jocul vine si cu varianta multiplayer in care sunt disponibile 6 moduri si 12 harti in care pasionatii isi pot arata talentele de tintasi.

Grand Theft Auto IV este un alt joc bine realizat. Desi nu mai este mult pana la aparitia urmatoarei parti, jocul inca surprinde. Playerul poate face misiunile date de interlopii si mafiotii sau se poate plimba in oras cu sutele de masini disponibile.

Actiunea se petrece tot in New York, ca si in Crysis 2, dar orasul nu se afla in asa mare pericol. Pe scurt, Niko trebuie sa-si castige respectul in oras, dar are nevoie si de bani pentru a-si face o casa.

Grafica jocului este excelenta. Jucatorul poate face aproape orice, poate sa detoneze masini sau sa manance inghetata in parc. Personajul este incarcat intotdeauna cu misiuni si asta face ca adrenalina sa fie prezenta tot timpul.

 

Beneficiile jocurilor virtuale

In ciuda criticilor parintilor si ale altor "oameni seriosi", jocurile pe calculator au multe beneficii.

In 2010, cercetatorii de la Universitatea din Rochester au realizat un studiu in privinta consecintelor jocurilor asupra vederii. Au descoperit ca jucatorii infocati pot vedea mai bine detaliile si pot distinge mai multe nuante de gri.

Persoanele care joaca jocuri alerte au o privire mai agera, o atentie sporita si o perceptie mai buna”, spune unul dintre cercetatori.

Un alt studiu ne arata ca pot stimula si activitatea cerebrala. Timp de 10 ore, mai multi pasionati au jucat Medal of Honor, iar specialisti au observat o crestere a nivelului de atentie si de concentrare.

Adolescentele dintr-un alt studiu au aratat dupa mai multe sesiuni de joc, ca aceste metode imbunatatesc relatiile dintre membrii familiei. Dupa aceste sesiuni, fetele au simtit o nevoie mai mare de a petrece timp cu familiile lor.

Jocurile cu masini detin cel mai mare beneficiu dintre toate jocurilor virtuale, spun multi cercetatori, pentru ca ele ajuta concentrarea si pregatesc tinerii pentru viitoarele trasee facute la volanul real.

 

Vrei sa afli care sunt cele mai noi inventii din tehnologie, cele mai cool domenii ale viitorului si ideile cu care staruri din stiinta te inspira sa schimbi lumea de maine? Exploreaza www.techschool.ro

Share articol: