Performanta nu este unica directie pe care tehnologia s-a dezvoltat in timp. In ultimii ani, telefoanele au devenit tot mai subtiri, cu ecranul tot mai mare, din cutii patratoase, televizoarele s-au transformat in aparate finisate impecabil care se integreaza perfect in mobila proaspat cumparata, iar calculatoarele au incercat sa acopere toate gusturile in privinta aspectelor.

Daca la inceput, tehnologia era un „pas inainte”, acum ea a devenit un „pas normal” si pe alocuri obligatoriu.

Nevoia fiecaruia de a trai cat mai comod, de a fi mereu conectat la informatii, de a comunica fara restrictii cu prietenii, indiferent de distante si de a-si putea alege ce sa vizioneze si asculte si cand a obligat companiile producatoare sa isi integreze tehnologia intr-un ambalaj elegant, comod, atractiv.

Telefoanele destepte, tabletele, mai nou televizoarele destepte, toate acestea fac parte in prezent din casele tot mai multor oameni care aleg sa plateasca pentru un plus de confort, un plus de rapiditate si o senzatie mai mare de libertate si contact cu mediul tehnologic inconjurator.

 

CUM ARATA NOUL "HORIZON" AL TEHNOLOGIEI "ALL-INCLUSIVE"

Dupa aparitia a mii de smartphone-uri, a sute de tablete, dupa lansarea televizoarelor 3D cu posibilitatea de te conecta la internet, firul normal al dezvoltarii a fost atins in momentul in care LGI a anuntat ca va "reinventa televiziunea", prin vocea directorului general Mike Fries.

All-inclusive. Cunoasteti termenul? Ati fost si voi in vacante all-inclusive, la 4 stele si mese in care sa mancati pe saturate fara sa vi se portioneze ceva.

Poate nu v-ati dat seama pana astazi, insa tehnologia si super ofertele de la bulgari si greci, oricat de mare ar fi criza acolo, se leaga perfect.

Noua generatie a televizoarelor super destepte respecta intocmai reteta "all-inclusive", mai ales daca ne gandim la proiectul Horizon, gandit si pus in practica de Liberty Global in 2011.

"Primul lucru pe care il veti observa la Horizon este interfata uimitoare. Fara pic de efort, este un mod total nou de a experimenta televiziunea.", caracterizeaza LGI proiectul Horizon.

Care, apropo, si-a capatat numele de la una dintre cele mai provocatoare idei pe care umanitatea le-a avut vreodata: proiectul pentru baza militara si stiintifica pe Luna.

 

HORIZON: INFORMATIE SI ENTERTAINMENT FARA LIMITE

Tehnologia Horizon sta la baza interconectarii device-urilor din casa unui utilizator astfel incat interactiunea cu televizorul sa genereze o experienta de entertainment si info.

Ok, nu trebuie sa sune atat de complicat, lucrurile sunt de fapt foarte simple, user-friendly, pentru oameni care nu vor sa stea incruntati tot timpul incercand sa inteleaga ce vrea telecomanda de la ei. Horizon in realitate nu mai este un televizor.

Este o platforma care seamana cu un TV, dar prin care iti poti conecta smartphone-ul cu toate contactele, imaginile si aplicatiile, tableta cu filmele si iti permite sa comunici, sa vizionezi la o calitate totala, 3D HD, sa navighezi pe net, sa-ti faci cumparaturile in timp ce te uiti la filmul preferat comandat prin sistemul VOD (Video On Demand) si sa poti pleca din fata televizorului si continua vizionarea pe tableta conectata la sistemul wireless Horizon.

 

ESTE "REINVENTAREA TELEVIZIUNII"

"In ultimii 20 de ani, Liberty Global a fost in fruntea inovatiilor tehnologice pentru consumatorii sai din Europa. Fie ca vorbim despre viteza de transfer sau televiziunea digitala interactiva, am reusit mereu sa imbunatatim experienta calitativa pentru clientii pe care ii servim. "

"Prin Horizon, reinventam televiziunea." - Mike Fries, presedinte si CEO Liberty Global, in 2011, la lansarea proiectului Horizon.

Bazat pe o platforma adusa de Intel , cu o grafica 3D, si sistem multimedia produs de Samsung, cu acces la YouTube, Facebook, Twitter, si App Store, Horizon va deveni noua "jucarie" de familie, destul de dinamic pentru copii, indeajuns de performant pentru barbati si extrem de fin si elegant pentru femei. In realitate, aceasta tehnologie nu-i mai lasa utilizatorului decat un singur lucru mai delicat de facut.

Sa-si cumpere o canapea foarte, dar foarte, confortabila. Pentru ca e greu de crezut ca se va mai ridica de acolo.

Vrei sa afli care sunt cele mai noi inventii din tehnologie, cele mai cool domenii ale viitorului si ideile cu care star-uri din stiinta te inspira sa schimbi lumea de maine? Exploreaza www.techschool.ro

Share articol: