Evoluția constantă a tehnologiei a avut un impact extrem de benefic asupra vieților noastre. Fie că ajungem mai repede la muncă datorită trotinetelor electrice sau că ne comandăm cafeaua printr-un click pe telefon, fără să ne dăm jos din pat, suntem cu toții recunoscători pentru timpii morți scutiți zilnic.

Însă, piața este invadată de tot felul de electrocasnice și device-uri care promit să devină de neînlocuit în casele noastre, iar noi trebuie să alegem înțelept înainte să irosim banii. 

Nu există moment al zilei în care la radio, pe TV sau în online să nu vedem o reclamă la un produs ce se vrea a fi nelipsit din casele noastre. Fie că ai de gând să îți schimbi aspiratorul cu unul dintr-o generație mai nouă sau ești foarte mulțumit de cel vechi, este tot mai greu să nu cazi pradă tentației, oricât de greu ai fi de influențat. Pe lângă electrocasnicele clasice care au căpătat puteri nebănuite (pornesc cu un singur click pe telefon, se duc singure la încărcat etc.), producătorii au dezvoltat electrocasnice de care încă multă lume nu știe câtă nevoie are: purificator de aer, dezumidificator electric, umidificator de aer. 

Toate au în comun funcția de curățare a aerului, acesta fiind elementul indispensabil vieții. Calitatea aerului este scăzută din cauza factorilor externi și ne afectează zi de zi fără a ne da seama. 

Iată mai jos câteva din motivele pentru care este posibil să ai nevoie de un asemenea aparat în casa ta:

Purificatorul de aer: pentru că trăim în orașe cu grad de poluare extrem de crescut

Dacă în privința orașului în care trăim nu putem face mare lucru pentru a schimba calitatea aerului, acasă sau la birou avem posibilitatea de a ne face aerului mult mai respirabil. Aici intervine rolul unui purificator de aer: 

  • elimină praful din aer înainte de a se așeza pe mobilă și parchet;
  • te scapă de o mare parte din alergii (părul de animale, bacterii și de cele sezoniere);
  • curăță aerul în casele în care trăiesc fumători;
  • previne răspândirea bolilor, în special în casele unde sunt copii mici.

Pe lângă toate aceste task-uri pe care purificatorul și le îndeplinește cu brio, are și un design atractiv, ușor de încorporat în orice casă.

Dezumidificatorul electric: pentru că nu ne înfoaie doar părul, ci și organismul

Acesta a fost inițial un aparat utilizat deseori de către cei care lucrează în construcții, fiindu-le de maximă necesitate în a scurta timpii de așteptare până la finalizarea lucrărilor. Însă, nevoia acestuia s-a demonstrat a exista și după, mai ales în locuințele unde razele soarele nu ajung suficient de des. Umiditatea din locuință poate cauza serioase probleme de sănătate, ducând în scurt timp la crearea mucegaiului. Îngreunarea aerului are efecte neprielnice asupra tuturor, indiferent de vârstă și, mai ales, asupra celor care suferă de alergii. 

De regulă, îl regăsim pe piață cu un design minimalist, ușor de încorporat în casa noastră, nu ocupă mult spațiu și are câteva funcții suplimentare extrem de utile: cea de purificare a aerului și cea de uscare a rufelor. 

Umidificatorul: pentru că aerul cald emanat de calorifere îți poate afecta sinusurile

De partea cealaltă a situației expuse mai sus se află cei ale căror locuințe păstrează prea bine căldura, având un aer uscat. Această problemă apare în special iarna, când aerul cald din calorifere usucă atât de tare camera încât ne poate afecta sănătatea. Conform medicilor ORL-iști, sinusurile uscate au un aport direct la scăderea imunității, lucru ce poate fi evitat prin echilibrarea umidității aerului din încăpere cu ajutorul acestui dispozitiv. 

Multe modele actuale de pe piață au și o altă funcție extrem de îndrăgită: aromaterapie cu sau fără ultrasunete. 

Odată ce descoperim care sunt problemele din locuința noastră, nu trebuie decât să ne documentăm. Din fericire, regăsim pe piață modele diferite, astfel încât putem să ne alegem produsul preferat în funcție de bugetul și necesitățile noastre. 

Sursa foto: Shutterstock

Share articol: