Un computer "la purtator" necesita un mare consum de date ceea ce inseamna si o factura pe masura pentru cei care il folosesc.

Cei care doresc sa-si cumpere un dispozitiv precum ochelarii pe care Google ii vor lansa abia anul viitor trebuie sa se gandeasca la un plan tarifar care costa mai mult decat estimarile. Un "guru" american in tehnologie sustine ca dispozitivele purtabile care necesita schimb puternic de date au nevoie si de o viteza mare in retelele mobile, ceea ce inseamna cheltuieli mai mari.

Google Glass se pot conecta la internet doar printr-un abonament de mobil sau tableta, fie wireless. In ultimul caz, cheltuielile sunt zero, in timp ce retelele de date mobile percep costuri mari cand vine vorba de consumul de date.

Specialistii americani sustin ca o rezolutie buna pentru ochelarii Google seamana cu cea folosita de o tableta cu un ecran de circa 25 de inch. O fotografie facuta cu un asemenea dispozitiv are nevoie de o viteza buna pentru a trimite cei 5 MP, mai mult, consumul de date devine urias daca utilizatorul foloseste si modulul GPS.

Share articol: