Huawei a anunțat recent lansarea primului său televizor OLED, numit Vision X65. Acesta are o diagonală de 65 de centimetri și aduce o rată de refresh de 120Hz. 

Pe lista noutăților aduse de televizorul Huawei este și particularitatea HDR și, potrivit companiei, televizorul este cel mai mare de pe piața globală care a obținut certificatul german TUV Rheinland, privind protecția optică.

Pentru o experiență spectaculoasă, televizorul încorporează și 14 difuzoare, care oferă utilizatorului imersiune completă. În partea superioară există un mecanism de cameră pop-up care găzduiește un senzor ultrawide de 24MP ce poate fi folosit pentru apeluri video, alimentat de procesorul HiSilicon Hi3559C, ce aduce capabilități AI. Camera permite și utilizarea gesturilor pentru controlul video și audio, detectând mișcarea corpului uman.

Când vorbim despre puterea procesorului, trebuie să menționăm și modelul Honghu 898 optimizat special pentru ecranele OLED pentru a îmbunătăți calitatea imaginii datorită algoritmilor de inteligență artificială. Televizorul vine la pachet cu 6GB RAM și 128GB spațiu de stocare.

Ca preț, modelul costă peste 3.500 de dolari, iar precomenzile au început deja în China. Alături de Vision X, Huawei a anunțat și o versiune îmbunătățită a unui televizor mai vechi, tot din gama Vision, numit Vision V55i, care se va vinde cu doar 540 de dolari. 

Share articol: