În viitorul nu foarte îndepărtat, probabil, vei fi nevoit să-ți pui televizorul-fereastră în standby ca să vezi cum e vremea afară.

 

Samsung a anunțat astăzi lansarea în producția de serie a ecranelor LCD transparente, care, datorită limitărilor tehnologice existente, pot avea o diagonala maximă este de 22 de inci, aproximativ 56 cm. Panourile sunt de două tipuri, alb-negru sau color, au o rată a contrastului de 500:1 și o rezoluție WSXGA+ (1680x1050 pixeli).

În comparație cu ecranele LCD convenționale ce folosesc tehnologia "back light unit" (BLU) și au o transparență de 5%, panourile transparente Samsung ajung la o transparență de 20% pentru cele alb-negru și de peste 15% pentru cele color.

Transparența ridicată permite ochiului să vadă prin ecran ca printr-o fereastră și, datorită utilizării ca sursă de iluminare a luminii ambientale, spre deosebire de tehnologia "back light unit", consumă de zece ori mai puțin.

 

 

În privința prețului nu știm nimic, dar dacă încep să-l producă probabil va ajunge în magazine puțin mai scump decât LCD-urile actuale.

Singura chestie e să nu faci prea cald în casă, că poate se aburește când au românii talent.

Via: oled-display.net și geeky-gadgets.com

Comunicat oficial la engadget.com.

Share articol: