Chiar daca Google a refuzat sa explice sistemul de functionare al ochelarilor pe care ii are deja in teste, designer-ul Martin Missfeldt a incercat sa desluseasca misterul realizand cateva infografice.

Este considerat viitorul tehnologiei, urmatoarea revolutie in inteligenta artificiala, chiar daca utilizarea lui este interzisa in tot mai multe locuri publice. Este Google Glass, gadgetul care chiar daca inca isi tine tehnologia "la secret", este "virtual" intors pe toate fetele de designerii in tehnologie.

Germanul Martin Missfedt a realizat cateva infografice prin care explica sistemul de functionare al Google Glass. Conform designerului, pozitionarea ochelarilor pe nas este foarte importanta, imaginile  schimbandu-se in functie de acest fapt.


"Google Glass este o capodopera in tehnologie. Are foarte multe functii pentru cat de mic este in comparatie cu o camera foto sau nu telefon. Imaginile sunt foarte clare gratie unui 'proiector' care transmite informatia video chiar pe retina ochiului", descrie Missfedt noul dispozitiv.


Conform germanului, urmatoarea provocare pentru Google este combinarea sistemului folosit pentru Google Glass cu ochelarii de vedere pentru a fi de ajutor si celor care au vederea slabita. Dispozitivul va fi pus in vanzare spre sfarsitul acestui an, pretul putand ajunge la 1.500 de dolari.

Google Glass este deja interzis in cinematografe, cluburi de striptease sau cazinouri. De asemenea, bancile dar si alte locuri vor sa opreasca folosirea acestui dispozitiv invinuit de incalcarea intimitati.
 

Share articol: