Cel mai asteptat gadget al momentului poate fi hackerit, cel care reuseste acest lucru putand sa vada si sa asculte tot ce vede si aude purtatorul acestuia.

Jay Freeman, un programator din Santa Barbara, specializat in spargerea de sisteme de securitate ale telefoanelor iOS si Android, a aratat ca Google Glass nu este dispozitiv foarte sigur avand in vedere ca sistemul de autentificare este unul extrem de simplu: intarea in contul de Gmail al utlizatorului.

Programatorul sustine ca dispozitivul poate fi "spart" cu ajutorul unui calculator, hackerul care reuseste acest lucru putand sa vada si sa asculte aceleasi lucruri precum utilizatorul. Freeman recomanda celor de la Google sa foloseasca un sistem de identificare biometric (irisul sau vocea utlizatorului) pentru ca device-ul sa poata fi folosit in sigurana.

In ceea ce priveste interzicerea purtarii Google Glass in locuri publice pentru a nu se incalca intimitatea celor din jur Jay Freeman sustine ca solutia este simpla: este suficient un mic "scut" de plastic care poate culisa peste camera dispozitivului. Google Glass se afla in teste de mai multa vreme, utlizatorii acestuia fiind numiti "exploratori".

Share articol: