Cercetătorii au calculat care este cea mai lungă distanță de mers pe jos între două puncte de pe Pământ, iar pentru cei care vor să aibă o călătorie în toată regula, vizitarea obiectivelor turistice prin numeroasele țări și continente va fi, fără îndoială, spectaculoasă.

Cât de lungă este cea mai lungă distanță pe care o poți parcurge pe jos, pe Terra? Ei bine, este vorba despre 23 068 de kilometri. E foarte greu să punem în context această cifră, însă am putea spune că este echivalentul distanței de la baza până în vârful Muntelui Everst, înmulțită cu 14 sau jumătate din circumferința totală a Pământului. Din punctul de vedere al timpului, această călătorie ar putea fi efectuată în aproximativ 194 de zile de mers continuu. Într-un ritm normal (aproximativ 20 km/zi), cu opriri periodice, ar dura mai mult de trei ani.

Dar nu lungimea călătoriei este cea cu adevărat descurajantă. Problemele reale apar atunci când apar în discuție animalele întâlnite pe parcurs, clima și, din păcate, chiar și alți oameni. De exemplu, cel care ar decide să facă o asemenea călătorie ar trebui să treacă prin Zimbabwe, care găzduiește Black Mamba, unul dintre cei mai mortali șerpi de pe planetă. În Uganda, călătorul va trece printr-o zonă cu cel mai mare număr de cazuri de malarie din lume, iar Sudanul de Sud, este a treia cea mai periculoasă țară de pe Glob. Apoi, mai la nord, va trebui să traverseze Sahara, unde temperatura este de 46 de grade Celsius. Mai departe, va trebui să treacă prin Siria și să străbată toată Rusia, iar iarna s-ar putea confrunta cu temperaturi de până la -38 de grade Celsius.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: