Compania Wrappz, care produce accesorii de telefoane, a realizat o simulare amuzantă, pe baza tendințelor din ultimii ani privind dimensiunea acestor gadgeturi.

Noul iPhone 12 Pro Max, lansat recent, are un ecran de 6,7 inci, iar asta înseamnă că este de aproape două ori mai mare ca modelul de iPhone lansat în 2007.

Cei de la Wrappz au observat că telefoanele devin din ce în ce mai mari, analizând modelele lansate de Apple, Samsung și alți producători de top în ultimii ani.

Astfel, dacă această tendință se va menține în ritmul actual, în anul 2040 un iPhone ar fi mai mare ca un MacBook.

Simularea este făcută luând în calcul o creștere de 5% pe an a dimensiunii telefonului, tendință care s-a menținut din 2007 până acum.

De altfel, experții de la Wrappz menționează că dimensiunea tot mai mare a telefonului este cea mai evidentă schimbare pe care o putem observa în fiecare an la noile modele de iPhone.

Această tendință de creștere a dimensiunii telefoanelor nu apare însă doar la Apple, ci la toți marii producători de smartphone-uri.

La Google Pixel poate fi observată o creștere a dimensiunii cu 20% din anul 2016 până în prezent, iar la seria Huawei P creșterea este de 4% pe an, începând cu 2012.

În privința Samsung Galaxy, telefoanele din această serie și-au dublat dimensiunea din 2009 (când aveau numai 3,2 inci).

Este evident că un ecran mai mare are numeroase avantaje, dar producătorii de telefoane trebuie să aibă grijă să nu exagereze, pentru ca telefoanele să aibă în continuare dimensiuni compacte, pentru a fi practice și ușor de utilizat.

Un studiu recent publicat de Android Authority arată că aproximativ 75% dintre persoanele care au răspuns la chestionar consideră că telefoanele devin prea mari și incomod de folosit, mai ales de către tineri.

Sursa foto: Wrappz


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: