Viata lui s-a schimbat rapid - iar in prima faza, nu intr-un mod bun.

La inceputul acestei luni ati citit pe www.yoda.ro povestea lui James Robertson, un barbat de 56 de ani din Detroit, care a mers timp de 10 ani la locul de munca pe jos, 33 de kilometri, ceea ce il impiedica sa doarma mai multe de 2 ore in fiecare noapte.

Robertson, cel care traieste intr-un cartier sarac din Detroit, nu are insa parte de fericire dupa ce povestea lui a devenit cunoscuta - s-au strans 350.000 de dolari pentru el sub forma unor donatii pe site-ul GoFundMe iar un dealer Ford local i-a oferit o masina Taurus nou-nouta.

Lucrurile au luat-o insa intr-o directie rea pentru el. Toata lumea il cunostea, ceea ce insemna ca toata lumea voia ceva de la el. Vecinii sai au inceput sa ii apara la usa cu mainile intinse, in ciuda faptului ca Robertson nu a primit inca niciun ban. El locuieste in casa iubitei sale, cea care ii cere 200 de dolari chirie lunara pe dormitorul sau. Si aceasta i-a cerut bani. La fel si fostul sot al acesteia, care locuieste in aceeasi casa! La fel si fiul iubitei sale! Acelasi lucru l-a facut si un alt barbat ce traieste in aceasta casa!

De parca lucrurile nu erau suficient de rele, dupa ce Robertson a primit noua masina, a atins fara sa vrea un perete al casei vecinului - a apasat din greseala pe accelerati iar zapada de pe jos a provocat accidentul minor. Desigur, vecinul ii cere si el bani.

"Banii nu inseamna nimic pentru mine" le-a spus Robertson celor de la Business Insider. "Tatal meu m-a invatat asta. Dar pentru unii oameni, viata unui om nu inseamna nici ea nimic".
 

In ziua in care povestea lui Robertson a devenit cunoscuta in intreaga lume, un barbat de 86 de ani a fost gasit intr-o casa abandonata din Detroit. Fusese injunghiat iar ranile i-au fost fatale. "Pacatul" sau? A aparut zvonul ca ar fi castigat la loterie 20.000 de dolari, lucru neadevarat.

Cei de la Business Insider au contactat un bancher care il cunostea pe Robertson iar acesta a spus ca e doar o chestie de timp pana cand noua masina va fi furata. Sau mai rau. Asa ca jurnalistul de la BI l-a contactat pe capitanul politiei locale iar acesta i-a permis lui Robertson sa parcheze masina in fata sectiei, apoi a sunat proprietarul unor apartamente din oras sa-i permita lui Robertson sa foloseasca un apartament gol pana cand acesta si bancherul mentionat mai sus sa-si dea seama ce sa faca cu banii.

Mai multi politisti au mers la casa lui Robertson pentru a-l proteja in timp ce isi strangea totul - adica cele 4 cutii. Iubita lui nu era acasa, dar stia ca Robertson va pleca si a sunat nervoasa de multe ori.

"Nu e fericita deloc. Dar nu mai am ce cauta aici. Sa fiu sincer, nu am avut niciodata" a incheiat Robertson.

Share articol: