Ninsorile din Maroc sunt provocate de valul de frig care a venit din nordul Europei.

Zapada asternuta peste dunele de nisip si palmieri: orasele Zagora si Ouarzazate, aflate la portile desertului din sudul Marocului, au fost acoperite de o mantie alba, un fenomen meteorologic neobisnuit ca urmare a valului de frig venit din nordul Europei.

Imaginile au facut inconjurul retelelor de socializare, prezentand cele doua localitati, precum si orasul Taroudant, din sudul tarii, acoperite de zapada.

"Ultima oara cand a nins la Zagora a fost in 1960! Aici suntem obisnuiti cu valurile de caldura si cu seceta nu cu zapada (...) stupefactie generala in randul locuitorilor", a declarat un rezident din Zagora, o localitate aflata la 700 de km de Rabat.

Din acest weekend un val de frig afecteaza Marocul, provocand ninsori neobisnuite pentru aceste regiuni ale tarii.

"Nu suntem obisnuiti sa vedem zapada in aceste regiuni. Acest lucru a fost provocat de o masa de aer rece provenita din Europa de nord care a coborat deasupra desertului", a declarat Houcine Youaabeb, de la Serviciul meteo national.

Potrivit lui, valul de frig se va mentine pana joi. Interiorul tarii, mai obisnuit cu iernile friguroase in aceste zone muntoase, este de asemenea afectat de valul de frig.

Sursa: Agerpres
 

Share articol: