Imaginile in care un pompier din Pitesti resusciteaza un caine au impresionat oameni din intreaga lume.

Pe 9 decembrie, un incendiu puternic a izbucnit intr-un apartament din Pitesti. Pompierii au reusit sa-l salveze pe proprietarul locuintei, insa cainele acestuia parea sa-si fi pierdut viata, intoxicat cu fum.

Animalul zacea nemiscat. Atunci, pompierul Costache Mugurel a inceput sa-l resusciteze si sa-i faca respiratie gura la gura, iar apoi i-a pus o masca de oxigen. Intreaga scena a fost filmata de un jurnalist, iar imaginile au ajuns imediat pe Facebook.

Astfel, clipul a devenit viral, iar pompierul este considerat un adevarat erou, pentru ca nu a abandonat catelul. Pe langa numeroasele comentarii publicate pe reteaua de socializare, gestul pompierului i-a impresionat si pe jurnalistii straini, care au scris despre acest subiect.

Din fericire, eforturile pompierului au dat roade, iar cainele si-a revenit, fiind tratat apoi la o clinica veterinara. Catelul a avut mare noroc. Potrivit veterinarilor, doar 6% dintre animalele care sunt resuscitate supravietuiesc in urma unui stop cardiac, scrie publicatia Mashable.

Clipul publicat pe Facebook, in care pompierul se straduieste sa salveze viata catelului, are peste 2 milioane de vizualizari.

AICI puteti vedea inregistrarea.

Share articol: