În octombrie, CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a promis că oamenii vor ajunge pe Marte în 2024. 

Miliardarul e convins că singurul mod de a salva viitorul umanității este colonizarea spațiului. „Dacă facem ca viața să fie posibilă la nivel multiplanetar, ar putea veni o zi în care unele plante și animale vor dispărea de pe Terra, dar vor continua să existe pe Marte”, a scris Musk pe Twitter în aprilie.

În 1953, un cercetător a publicat o carte care relata faptul că un om pe nume „Elon” va duce rasa umană pe Marte. Wernher von Braun este autorul volumului „The Mars Project”, un inginer în domeniul aerospațial, și cel care a folosit cunoștințele acumulate în domeniu referitoare la felul în care ar putea arăta o călătorie pe Planeta Roșie în timpul Războiului Rece.

De fapt, acesta explică faptul că poziția liderului care va duce oamenii pe Marte va fi numită „Elon”. Aspectul a fost clarificat într-o serie de postări pe Twitter. Paragraful sună cam așa: „Guvernul marțian era condus de zece bărbați, iar liderul lor era ales prin vot universal pentru o perioadă de cinci ani și se numea Elon”. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: