Ceremonia în cadrul căreia a fost deschisă capsula timpului a fost filmată și difuzată apoi pe YouTube.

Studenții de la Universitatea Shenandoah din Virginia au deschis o „capsulă a timpului”, care fusese îngropată chiar în campus, de către absolvenții promoției 1993.

Au trecut doar 25 de ani de atunci, dar foarte multe s-au schimbat, după cum putem vedea și din obiectele care se găsesc în capsulă. Multe dintre aceste lucruri nu mai sunt folosite sau au ajuns deja piese de muzeu.

Studenții au găsit înăuntru o casetă audio, cu hituri la modă în acea perioadă, semne de carte, cărți cu benzi desenate, un ziar, un album cu studenții care au absolvit și fotografii.

Foarte interesantă este una dintre poze, care arată un grup de studente de la Universitatea Shenandoah aflate în turneu în Elveția, în 1991. Stilul în care sunt coafate este un indiciu clar al perioadei în care a fost realizată capsula timpului.

Din păcate, multe obiecte au fost deteriorare, mai ales cele din hârtie, cum este albumul. Au fost însă recuperate mai multe discuri de vinil cu Beatles, un playlist printat cu melodiile difuzate la radioul universității și un program TV cu serialele difuzate atunci. Printre acestea regăsim „Baywatch” și „Salvați de clopoțel”.

Printre obiectele găsite în cutie se mai numără un carnet de student, o cutie cu prezervative cu data de expirare 1997, un permis de parcare în campus, dar și bilețele scrise de studenți, în care descriau cum își imaginează că va fi viața lor în 2018.

Share articol: