Utilizatorii de internet au rămas fără cuvinte în fața unei fotografii înfățișând niște pătrate gri, care par că se mișcă. 

La prima vedere, imaginea - care reprezintă o colecție de pătrate de jur împrejur, dar și în mijloc - pare să fie un gif. cu un model prestabilit.

În realitate, fotografia nu se mișcă deloc. Este vorba de o iluzie optică foarte reușită, care circulă pe Reddit, după ce a fost postată de utilizatorul evilgator și care până acum a primit 25.000 de voturi. 

O scurtă explicație

Iluziile optice sunt o dovadă bună că, mai mult decât ochii, creierul este responsabil în crearea imaginilor pe care le percepem, acesta încercând să ne protejeze de potențialele amenințări din jurul nostru. 

Creierul nostru încearcă să dea un sens mediului înconjurător, în cel mai rapid ritm, în ciuda faptului că lumea este tridimensională, iar retina - în 2D.

Pentru că este dificil să interpreteze totul, creierul ne oferă câteodată scurtături și ne dă versiunea simplificată a ceea ce vedem pentru a declanșa o reacție mai rapidă dacă obiectul la care ne uităm pare periculos. 

Foto: Reddit

How to TikTok - Cum să faci „duet” de unul singur

Share articol: