De la prietenii noștri sibieni de la PEFOC, firmă specializată cu peste 20 de ani de experiență dovedită în comercializarea și montajul profesional de soluții de încălzire alternativă, vom afla astăzi, care sunt ultimele tendințe din domeniul termicelor pentru încălzirea eficientă, dar și cu stil a locuinței sau al spațiului comercial pe care îl deținem. 

Aceștia ne propun să studiem atent oportunitatea instalării unui semineu și nu doar din punct de vedere funcțional, ci și din punct de vedere vizual - ca element unic ce poate transforma radical atmosfera și designul spațiului unde urmează să fie instalat, respectând cu bun gust cele mai noi direcții estetice, combinate cu funcționalitatea și eficiența energetică. Deși atracția pentru tot ceea ce este nou stă la baza lansării de noi trenduri care mai de care mai deosebite, nu de puține ori, “vechiul” reapare în actualitate, sub forma unor concepte readaptate prin îmbunătățiri de stil, cu elemente noi care se pliază perfect noilor tendințe și preferințe din ce în ce mai exigente din partea clienților. 

Așadar, pentru noul sezon ni se pregătesc culori vii și forme curate ce aduc un aer inedit căminului nostru. În materie de mobilier, se preferă combinațiile dintre stil, material și funcționalitate. O astfel de abordare, o putem găsi și la grinda semineu din lemn, ce conferă un design plăcut estetic, dar în același timp practic, ce are rolul să înnobileze vizual orice tip de spațiu. În baie, elementul care atrage atenția este reprezentat de dispunerea faianței în bucăți neregulate, care creează un efect tridimensional. Interesant de văzut, va fi modul în care tehnologia se va îmbina cu designul interior. Multe dintre companiile specializate în domeniu, au început deja să fabrice plăcile ceramice în diferite culori și dimensiuni care se aseamănă tot mai mult cu stilul rustic sau clasic.

În schimb, elementul cu adevărat surpriză în sfera de amenajări, este redat de către șemineul placat cu marmură debitată în fragmente mici, cu efect tridimensional ce au rolul de a oferi o senzație de amploare în cazul unui spațiu locuibil, de dimensiuni reduse. În ceea ce privește designul, o soluție care nu va da greș niciodată și va trece mereu cu brio testul timpului și al tendințelor temporare este reprezentat de romantismul stilului clasic. 

Un șemineu pe lemne compus dintr-un coș de fum și focar din oțel căptușit cu șamotă, va fi vedeta oricărei locuințe. Cu nimic mai prejos va arăta și o sobă tradițională sau un semineu electric tagu decorativ, care se bucură în plus și de o întreținere facilă, fără să necesite un consum prea mare de timp și grijă. 

Așadar, din punct de vedere estetic, indiferent dacă vorbim despre o soluție clasică, modernă, rustică sau elegantă, un șemineu conferă un aspect unic și personalitate oricărui spațiu unde urmează să fie instalat. La capitolul randament și eficiență, un șemineu poate fi folosit cu brio la încălzirea întregii locuințe sau al oricărui spațiu cu dimensiuni mai mari, existând inclusiv varianta optimizării unui șemineu centrală, capabil să ofere randamentul asemănător unei centrale clasice pe gaz. Grație elementelor de distribuire uniformă al aerului cald prin grilele speciale de aerisire, va permite căldurii să ajungă inclusiv în spațiile adiacente locului unde este montat acesta.

2021 se anunță un an în care, combinația dintre noile tehnologii și materialele clasice, va fi plasată în topul preferințelor celor care dictează tonul în universul amenajărilor interioare, indiferent că vorbim despre noi modele de gresie și faianță, mobilier sau noile modele de șeminee disponibile on-line în oferta profesioniștilor de PEFOC.ro, renumiți pentru serviciile de montaj profesionist efectuate prin meșteri autorizați și livrare gratuită și promptă, în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii. 

Conectați în permanență la bun gust și noutăți, această revoluție a comunicării nu face decât să ne bucure, pentru că, în cea mai mare parte, inovația va atrage întotdeauna de partea sa, progresul!

Share articol: