Un robot capabil sa alerge la fel ca un om a devenit viral pe retelele de socializare.

Ultimii ani au fost departe de a fi plictisitori pentru robotica: Sophia a dobandit statut de superstar international, Google a trecut un test Turing cu Duplex, iar acum Atlas, celebrul robot biped al celor de la Boston Dynamics, a dovedit ca poate sa alerge cu aceeasi usurinta si naturalete cu care ar alerga un om.

Inregistrarile cu Atlas au fost publicate pe canalul Youtube al companiei care in trecut a mai uimit opinia publica si cu prezentarea lui SpotMini, un robot-caine autonom, capabil sa cartografieze spatiul din jurul sau, sa se miste, sa manevreze obiecte si sa urce scari cu miscari foarte precise.

Ca fapt divers, compania a anuntat luna aceasta, in cadrul unui eveniment TechCrunch, ca robotii SpotMini vor fi pusi in vanzare incepand cu anul viitor.

In imaginile din filmuletul publicat pe YouTube, care s-au propagat pe retelele de socializare cu viteza sunetului, Atlas iese la alergat prin ceea ce pare a fi o zona rezidentiala si, la un moment dat, reuseste sa sara peste un trunchi de copac taiat, imitand aproape perfect miscarile umane.

In urma cu cativa ani, inginerii de la Boston Dynamics foloseau un joystick pentru a-l ghida pe Atlas si a-l ajuta sa cartografieze in 3D zonele din jurul sau, insa acum robotul e autonom.

Atlas nu se afla la primul moment de celebritate. In trecut, el a mai devenit viral si gratie abilitatilor sale de gimnast desavarsit. Robotul a fost filmat atunci in timp ce se da peste cap si se stabilizeaza fara prea mari efoturi pe obiecte fixe.

Atlas a dat dovada de un echilibru uluitor si a reusit chiar sa se intoarca la 180 de grade in timpul sariturii, lucru care i-a entuziasmat si speriat in egala masura pe utilizatorii de pe retelele sociale.

Clipul a strans peste 5 milioane de vizualizari.

Share articol: