Pierderea unei persoane dragi este întotdeaua un moment foarte greu, iar o companie a găsit o soluție pentru a încerca să facă acest proces mai suportabil. 

Deși în România practica este mult mai puțin întâlnită, în străinătate multe dintre trupurile celor decedați sunt incinerate, iar antreprenorii propun o modalitate prin care cenușa să fie transformată într-un obiect cu aspectul unei pietre cu o rezistență incredibilă, care va persista pe Pământ mult mai mult decât ființa umană.

„Această soluție a fost una transformațională”, a transmis Garth Clark, ce și-a „transformat” el însuși părinții în astfel de pietre.

Compania a dezvoltat tehnologia alături de Los Alamos National Laboratory și, ulterior, a intrat în parteneriat cu peste 200 de case funerare din SUA pentru a a colecta rămășițele și a le transforma în „pietre de despărțire”.

Procesul solidificării rămășițelor necesită câțiva pași de bază care vin după incinerare. După ce ajung la laboratorul companiei, o mică parte din rămășițele granulare sunt rafinate într-o substanță ca o pudră. O altă cantitate este folosită pentru a crea un material similar lutului din care este realizat obiectul propriu zis. Componentele sunt apoi amestecate, puse în forme, lăsate la uscat, șlefuite și trimise înapoi familiei.

Serviciul costă 595 de dolari pentru „păstrarea” oamenilor, 295 de dolari pentru cea a cățeilor și 245 de dolari pentru „conservarea” pisicilor.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: