Savantul britanic a organizat un casting pentru a-si alege o noua voce.

Celebrul fizician britanic a folosit in ultimii 30 de ani aceeasi voce inconfundabila, sintetizata pe calculator, ca sa poata vorbi.

Stephen Hawking este paralizat intr-un scaun cu rotile de zeci de ani, din cauza unei boli rare si incurabile, scleroza laterala amiotrofica.

Din cauza acestei afectiuni, fizicianul nu se poate misca deloc si poate vorbi doar cu ajutorul unui dispozitiv special, pe care il actioneaza prin miscarea obrazului.

Recent, Hawking a publicat un scurt filmulet, in care spune ca a decis sa-si inlocuiasca vocea si chiar a organizat un casting, pentru a gasi persoana potrivita sa-i imprumute glasul sau.

Desigur, a primit foarte multe propuneri, inclusiv din partea unor vedete, barbati si femei in egala masura. In timpul castingului, fiecare a incercat sa-l convinga pe Hawking ca este persoana potrivita ca sa devina noua voce a fizicianului.

La final, Stephen Hawking a organizat o conferinta de presa ca sa anunte cine este castigatorul castingului. Vedeti in clipul de mai jos cine va fi noua sa voce.

Intreaga initiativa a fost de fapt o campanie prin care fizicianul a luat parte la Comic Relief: Red Nose Day - strangere de fonduri in scopuri caritabile, pentru comunitatile sarace din intreaga lume.

Share articol: