Richard Branson este deja primul miliardar care a călătorit în spațiu cu un zbor în scop turistic și se pare că sunt foarte mulți cei care abia așteaptă să aibă parte de o experiență similară. 

Aproximativ 600 de oameni din 58 de țări și-au rezervat bilete, în valoare totală de 250.000 de dolari, pentru a fi printre primii care părăsesc Terra în calitate de turiști în spațiu, Printre ei se pare că s-ar afla și celebrități precum Leonardo DiCaprio, Ton Hanks, Brad Pitt, Angelina Jolie, Russel Brand, Lady Gaga, Katy Perry, Justin Bieber sau Ashton Kutcher.

Virgin Galactic estimează că valoarea totală a depozitelor celor care și-au rezervat zboruri în cosmos ar fi de 80 de milioane de dolari, iar fostul CEO al companiei, George Whitesides a declarat pentru Insider că se așteaptă ca, în viitor, turismul spațial să aducă între 10 și 15 miliarde de dolari anual.

Scopul companiei este acela de a lansa 400 de zboruri pe an, fiecare cu câte șase pasageri și doi piloți, cu plecare și aterizare pe Spaceport America, în New Mexico. Mai mult, oamenii se vor putea bucura și de interacțiuni cu piloții, iar compania susține că încearcă să creeze o adevărată experiență completă.

Achiziția biletului include și un costum special realizat pe comandă de Under Armour, care va avea și insigne cu numele fiecărui călător și cu drapelul țării de origine, dar și un program de antrenament de două zile, cu simulări ale mediului pe care îl vor întâlni în spațiu.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: