Microsoft a pus deja ochii pe el!

Un copil de 5 ani din San Diego a devenit cel mai tanar hacker din lume! Kristoffer Von Hassel nu stie inca sa citeasca sau sa numere prea bine, dar asta nu l-a impiedicat sa sparga contul de Xbox Live al tatalui sau. Sa nu credeti ca tatal lui ar fi pus o parola slaba, de genul 123456, pentru ca e expert in securitate informatica.

Credeti ca asta l-a oprit pe baiat? Nicidecum! Pustiul a descoperit un bug in sistemul creat de Microsoft. A reusit sa acceseze contul tatalui sau intr-un mod care i-a lasat masca pe expertii de la Microsoft. A introdus prima data o parola gresita, apoi, in cel de-al doilea ecran, a completat totul apasand “space”. Bresa de securitate a fost raportata de tatal sau, care a ramas mut de uimire cand si-a gasit fiul jucandu-se linistit.

Mi-a fost putin frica. Am crezut ca tata ma va pedepsi , dupa ce si-a dat seama ce am facut. Mi-a fost teama ca imi va lua Xbox-ul”, a marturisit Kristoffer unui post TV din SUA. Nu l-a pedepsit nimeni. Dimpotriva! Tatal a trimis imediat detaliile vulnerabilitatii celor de la Microsoft si le-a spus totul despre descoperirea facuta de pustiul sau. Iar cei de la Microsoft l-au incarcat de cadouri pe pusti si i-au pus numele pe pagina in care adreseaza multumiri tuturor celor care au descoperit probleme de securitate la produsele companiei.

Share articol: